Čudesna limun dijeta za 14 dana skida 10 kilograma

Gospodin Stanley Burroughs i njegova limun dijeta postali su poznati prije osamdeset godina, a ni danas njihova popularnost ne jenjava.

To je dijeta koja u osnovi ima sok od limuna koji se pije svaki dan za doručak. Da ne bude zabune, to je doručak.

Na vama je da odlučite hoće li to biti limun dijeta sa vodom, mineralnom vodom ili čajem.

Limun dijeta 14 dana

Stanley Burroughs je ljudima želio ponuditi plan prehrane koji će prvenstveno očistiti njihovo tijelo od toksina i osloboditi ga viška masnoće.

Vjerojatno je dugo sjedio razmišljajući, a onda mu je pogled pao na limun koji je danima stajao u posudi pa mu je pala na pamet ideja da bi limunska kiselina lako mogla otopiti masnoću.

Limun dijeta 14 dana

Nije mu palo na pamet (a možda i jest što je još i gore) da prije masnoće limunska kiselina dospije u želudac i automatski ga “sprži”.

Limunova kiselina također loše utječe na zubnu caklinu, nagriza je i smanjuje otpornost zuba, a ako ostanete dulje na limun dijeti, to može rezultirati ozbiljnom metaboličkom acidozom, koja može dovesti do kome ili smrti.

Nemamo ništa protiv ovog voća, naprotiv, prepuno je vitamina C i minerala i odličan je antioksidans, ali ako se dugoročno koristi, može postati gadan neprijatelj. Ne trebamo ni u čemu pretjerivati.

Pročitajte plan prehrane ako volite da danima imate kiseli okus u ustima i razmislite je li zdravo izgubiti skoro kilogram na dan, jer limun dijeta za 14 dana skida 10 kilograma.

Limun dijeta jelovnik

Ponedjeljak

Doručak je uvijek isti, kao što ste vidjeli u prethodnom odlomku, uz još jednu napomenu da možete koristiti i umjetne zaslađivače, naravno, ako ne možete bez njih. I uzmite jedan tost, ne kutiju nego komad.

Za ručak se jede voćna salata u koju ćete umjesto šlaga kao što ste navikli dodati malo limunovog soka. Možete pojesti i rižu, zelenu salatu, mladi sir i opet u sve to iscijediti limun.

Za večeru skuhajte špinat i dodajte limun i maslinovo ulje, a po želji možete koristiti i jaje na oko (ne zna se zašto inzistira na ovako pripremljenom jajetu kada možete kajganu, omlet.. . ali dobro, pravila su pravila), možete i komad integralnog kruha.

Utorak

Za ručak se jede oslić s vrlo malo ulja, ako živite na moru, možete ga uloviti bez trošenja novca. Ne zaboravite ga premazati limunovim sokom. Možete skuhati i brokulu ili kupiti nešto integralno u pekari.

Za večeru uzmite kuhano bijelo pileće meso, popržite paprike i uvaljajte ih na malo ulja i prelijte limunovim sokom, slobodno pojedite jedan komad integralnog kruha. Limun ne zaboravite nijedan dan.

Budite ljubazni prema limunu koji će vam vratiti višestruko, a vratit će vam i kilograme kada napustite ovaj meni.

Srijeda

Za ručak opet voćna salata u limunovom soku. Mogu se koristiti i špagete sa zelenom salatom, feta sirom i limunovim sokom.

Za večeru je napokon nešto novo, rižoto s plodovima mora, ali tu je i limun koji će sve pokvariti.

Četvrtak

Napravite salatu od nekoliko vrsta povrća i dodajte maslinovo ulje i limunov sok, mozzarellu i pojedite integralno pecivo.

Večerajte alge uz neko povrće poput rajčice, i naravno, ne zaboravite na limun.

Petak

I voćna salata po treći put za ručak. Jednog jutra probudit ćete se kao voćna salata u limunu. Skuhajte mahune i s njima pojedite komad integralnog kruha.

Za večeru pripremite miješanu salatu i kao nezaobilazni začin dodajte limun i na kraju pojedite integralno pecivo sa jogurtom.

Subota

Vrijedi pričekati subotu kad je ručak u pitanju. Na dnevnom redu su goveđi odresci, kuhana blitva s vjernim pratiteljima – maslinovim uljem i limunovim sokom, te integralni kruh.

Večera je jaje s jogurtom i zelenom salatom u koje umjesto ulja stavite limun i pogrickajte jedno integralno pecivo.

Nedjelja

Kad cijeli normalan svijet nedjeljom pojede nešto “konkretno” (npr. piletina s krumpirom), morate jesti grah, salatu od kupusa s limunovim sokom i kruh od integralnog brašna.

Za večeru ćete imati mladi sir, povrtnu salatu s limunom i integralno pecivo.

“Čudesna” limun dijeta

Bilo bi normalno i ne bi štetilo vašem tijelu da jednom tjedno držite dijetu s limunom, odaberete bilo koji od ovih sedam dana i poštujete je. Ovako ćete uz slogan “bilo kuda, limun svuda” nanijeti trajnu štetu svom tijelu.

Hrana u ovoj dijeti ima izrazito nisku kaloričnu vrijednost pa može doći do nervoze i glavobolje ili nervoze zbog glavobolje, razdražljivosti i dekoncentracije.

Ako ste odlučili smršaviti limunom, prvo se posavjetujte sa svojim liječnikom, jer samo osobe savršenog zdravstvenog stanja mogu tolerirati ovo gladovanje.

Limun dijetu trebaju izbjegavati osobe s dijabetesom i bubrežnim poremećajima, kao i oni s čirom na želucu i dvanaesniku!

Dijeta s limunom se načelno ne preporučuje nikome, prvenstveno zbog činjenice da u 14 dana izgubite skoro isti broj kilograma. Među poznatijim dijetama svakako je UN dijeta, pa pogledajte naš tekst o njoj.

U svakom slučaju, uvjerenje da će “čudesna” limun dijeta riješiti problem kilograma toliko je naivno da ni malo dijete ne bi “progutalo” ovu priču.

Vrijeme je da se probudite i shvatite da nikakvo voće pojedinačno, nikakav monoton jelovnik ili „vodeni dan“ neće isklesati vaše tijelo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)