Kako uskladiti vježbe prema obliku tijela

Svaka žena je jedinstvena i posebna za sebe. Ljepota s kojom smo rođeni je poput sjemena koje se razvija.

Na nama je da ga iskoristimo i poboljšamo. Sve nedostatke koje uočimo na svom tijelu moramo znati pretvoriti u prednosti.

Zato vježbamo, zdravo se hranimo i koristimo razna kozmetička pomagala.

vježbe za oblik tijela

Iste vježbe ne odgovaraju svima jednako pa ćemo iskoristiti ovu priliku da vam pokažemo koja vrsta vježbi odgovara građi vašeg tijela.

Ne zaboravite da tjelesne aktivnosti nisu usmjerene samo na dobar izgled već i na dobro zdravlje i raspoloženje.

Vježbe za oblik tijela kruška

Ovaj oblik tijela karakteriziraju naglašena i zaobljena stražnjica, istaknuti bokovi i bedra te manje grudi i uska ramena.

Vježbe koje odgovaraju ovom obliku trebale bi naglasiti mišiće u gornjem dijelu tijela u predjelu prsa i leđa, pa koristite utege.

Istovremeno radite vježbe koje će zategnuti i oblikovati donji dio tijela. U tom slučaju radite čučnjeve, sklekove, hodajte, preskačite uže, vozite bicikl.

Ono što trebate izbjegavati su vježbe na steperima ili tzv. kardio vježbe.

Vježbe za oblik tijela jabuka

Kada vam tijelo ima oblik jabuke, to znači da su vam prsa, struk, bokovi i stražnjica dosta izraženi, dok su vam ramena i noge tanji.

U tom slučaju trebate smršaviti u gore navedenim kritičnim dijelovima te istovremeno zategnuti mišiće ramena i nogu.

Vježbe koje se preporučuju za mršavljenje su kardio vježbe poput stepera, traka za trčanje i slično.

Istovremeno radite trbušnjake koji će vam ojačati mišiće leđa i trbuha te dizati utege kako biste ojačali mišićnu masu ramena i nogu.

Vježbe za oblik tijela pravokutnik

Ono što karakterizira ovaj oblik materijala su široka ramena i struk. Ako ste ovako građeni, trebali biste raditi vježbe koje će vam suziti struk i ojačati donji dio tijela kako biste postigli ravnotežu.

Za struk radite vježbe na steperu i traci za trčanje dok za donji dio tijela koristite utege za jačanje mišićne mase.

Kako biste postigli ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela tijela, radite čučnjeve i vježbe za jačanje trbušnih mišića. Možete raditi i čučnjeve s utezima.

Možda vas interesira: HIIT trening za početnike

Vježbe za oblik tijela kornet

Samo ime govori puno o ovom obliku tijela. Žene ove građe imaju širi gornji dio tijela od donjeg. Obično su ramena najmanje pet centimetara šira od bokova.

Vježbe preporučene za ovu građu trebale bi naglasiti donji dio tijela, bedra, bokove, stražnjicu, kako bi što bolje pristajale ramenima.

U tom slučaju treba raditi na steperima, trakama za trčanje, čučnjevima i svim onim vježbama koje mogu ojačati donji dio tijela. Izbjegavajte vježbe koje će ojačati vaša ramena.

Vježbe za oblik tijela ravnalo

Očito mršave osobe bez oblina i u gornjem i donjem dijelu tijela.

Oni koji imaju ovu građu trebali bi raditi na povećanju mišićne i tjelesne mase. Cilj je podjednako povećati gornju i donju mišićnu masu.

U tom slučaju se preporučuju sljedeće vježbe: dizanje utega, hodanje, trčanje, trbušnjaci, čučnjevi, step aerobik.

Važno je pri vježbanju ne izostaviti nijednu mišićnu skupinu. Svakako vodite računa o ritmu rada, jer bi pretjeranim vježbanjem mogao doći do kontraefekta, odnosno smršavljenja.

Vježbe za oblik tijela pješčani sat

Ovaj oblik tijela mnogi smatraju najsavršenijom građom koju žena može imati. Karakterizira ga uzak struk te veće grudi i bokovi.

Sve sretnice koje krasi ova građa tijela trebale bi raditi vježbe kako bi ga sačuvali i naglasili.

Vježbe koje se preporučuju su kardio vježbe i vježbe izdržljivosti. Tu su i vježbe za bicepse, ramena, čučnjevi, vožnja bicikla, sporo trčanje, plivanje.

Kako biste održali ravnotežu između gornjeg i donjeg dijela tijela, trebali biste raditi vježbe s utezima manje težine.

Na taj način nećete povećati mišićnu masu, a imat ćete zategnuto tijelo. Prilikom vježbanja pokrijte svaku mišićnu skupinu.

Svako tijelo je lijepo

Ako još uvijek ne znate kojoj vrsti pripadate, najbolje je stati pred ogledalo, bez odjeće i promatrati obrise svog tijela.

Siguran sam da ćete se prepoznati u jednoj od spomenutih vrsta. Još se morate naoružati dobrom voljom i krenuti u akciju.

I zapamtite, svako tijelo je lijepo!

Ne postoji idealan oblik tijela, bez obzira što vam neki pokušavaju reći. Najvažnije je da ste sretni i zdravi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)