6 savjeta za čišćenje organizma prije početka mršavljenja

Gubljenje masnog tkiva nije lako kao što je gubljenje težine. Gubitak težine s pogrešnim dijetalnim programom može vam samo naštetiti i prouzrokovati gubitak mišića dok se masno i dalje gomila.

Ovakav slučaj može prouzrokovati “naboran” izgled i kao takav pojedinci mogu izgledati deblje dok gube kilograme.

Vašem tijelu možete pomoći da se očisti od toksina i masnog tokom programa za mršavljenje.

Važno je da shvatite kako stanice koje sadrže masno pohranjuju otpad.

Te ako želite da se masne stanice smanje u što većem mogućem broju, morate im pomoći da se riješe uskladištenog otpada.

Čišćenje organizma od toksina

Donosimo vam šest tajni čišćenja koje će vam svakako biti od pomoći:

Topla limunova voda

Pijte toplu limunovu vodu tokom cijelog dana jer limunov sok je prirodno sredstvo za čišćenje.

Budući da masne stanice postaju veće ako su toksini pohranjeni u njima, limun će vam pomoći očistiti toksine iz masnih stanice u limfni sustav za uklanjanje.

čišćenje organizma od toksina

Ovo je dobar način kako biste bili sigurni da vaše tijelo uklanja masne stanice umjesto da ih pohranjuje.

Izbjegavajte kruh

Izbjegavajte kruh i slične proizvode najmanje tjedan dana. Čak i cjelovite žitarice mogu uzrokovati nadutost kao i pšenično brašno koje sadrži količine pesticida i drugih toksina.

Osim toga ne dajte se zbunit u trgovinama koje svoje proizvode označavaju cijelovitim žitaricama dok su nezdrave za konzumaciju.

Činjenica je da je pšenica proizvod koji sadrži visoki glikemijski indeks koja izaziva jaku proizvodnju inzulina.

Ovakva snažna reakcija može dovesti do problema uključujući povećanu želju za hranom i padom razine šećera u krvi pa čak i dijabetesom. Sve to uzrokuje nakupljanje masnoće.

Izbjegavanje kruha i pšeničnih proizvoda u periodu od nekoliko dana će povećati vašu osjetljivost na navedene učinke. To će vam pomoći da instinktivno poželite izbjeći ove namirnice.

Aktivirajte štitnjaču

Vaša štitnjača regulira aktivnost stanica. Smanjena aktivnost znači i sporiji metabolizam i debljanje uz taloženje masnoća. Zašto su toliki ljudi unesrećeni s niskom aktivnošću štitnjače ovih dana?

Postoje mnogi ekološki toksini oko nas u modernom i industrijskom društvu. Voda koju pijemo iz gradskog dovoda sadrži otrov poznat kao klor koji se pohranjuje u štitnjači. Ako pijete vodu u boci, dobivate toksine iz plastike.

Sva hrana koju konzumiramo uključujući i one namirnice za koje smatramo da su najzdravije, nažalost su sve u najmanju ruku obrađene vodom iz slavine.

Ovakve vrste toksina skupljaju se u našem tijelu dugi niz godina. Svjetske studije su završile istraživanje kojim se dokazuje da su uobičajene razine imale negativan učinak na štitnjaču.

čišćenje organizma prije početka mršavljenja

Tamnozeleno povrće je odličan izbor namirnica koje ćete koristiti tokom čišćenja stanica od toksina koje je poznato da ih apsorbira i pomaže da ih uklonite iz tijela.

Na taj način ćete se riješiti tereta s štitnjače koje će s vremenom napustiti vaše tijelo.

Za dopunu vašoj prehrani također preporučujemo chlorella alge koje potiču čišćenje i detoksikaciju cijelog organizma, osiguravaju esencijalne vitamine, minerale i potiču cjeljenje tkiva.

Ubrajaju se među tvari najbogatije proteinima, aminokiselinama, i vitaminima (A, B,C, E).

Čišćenje probavnog trakta

Pomozite vašem tijelu da se očisti čišćenjem otpada koje se može pohraniti u probavnom traktu.

Nakupine kalcija se mogu tvoriti u arterijama unatoč stalnom protoku krvi. Nakupine kalcija se također mogu izgraditi u drugim dijelovima tijela uključujući i crijeva.

Uzrokuje spori metabolizam i uzrokuje višak kilograma. Vlaknaste namirnice kao što su grašak, bundeva, jabuka i sl. mogu vam pomoći da očistite nakupine i spriječiti formiranje nakupina koje se talože u crijevima.

Možete koristiti i psyllium ljuskice, laneno sjeme i jabučni pektin. Također preporučujemo tretman s morskim travama koji je trenutno hit u svijetu.

Probajte zelenu kavu

Zelena kava može pomoći zdravlju jetre putem sprječavanja ili smanjenja hepatotoksičnosti.

Zelena kava pomaže u uklanjanju toksina, nepotrebnih masnoća i lošeg kolesterola iz tijela.

Kada se jetra detoksificira, ona funkcionira znatno bolje, pospješujući naš metabolizam i poboljšavajući naše cjelokupno zdravlje.

Pokrenite se

Trčanje ili šetnja je jedna od najboljih vježbi koje će vam pomoći da očistite vaše tijelo od masnog tkiva i toksina. Potiče protok limfnog sustava, poboljšava metabolizam i pomaže probavi.

Započnite vaše dnevno hodanje najmanje 30 minuta dnevno, ukoliko imate psa kao kućnog ljubimca povedite ga u šetnju sa sobom.

Hodanjem do zdravlja

Prije i poslije šetnje protegnite se i možda uvidite da ste koristili mišiće koji su bili neaktivni neko vrijeme.

Ovi savjeti koje smo vam donijeli svakako će vam pomoći u čišćenju organizma od toksina, gubitku masnog tkiva i mršavljenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)